Ugradnja plina

Ugradnja plina danas je daleko jednostavnija i pouzdanija zahvaljujući LPGTECH uređajima. LPGTECH uređaji pružaju stvari koje ni jedan drugi proizvođač ne može i definitivno su poslednja reč tehnologije iz oblasti auto gasa. Pored kvaliteta LPGTECH uređaji pružaju maksimalno uživanje u vožnji na plin.

Ugradnja plina i plinskih komponenti

Obzirom da je ugradnja plina najpopularnija danas, kompanija LPGTECH je omogućila serviserima PLUG&DRIVE (ugradi&vozi) opciju. Ova opcija podrazumeva jednostavnu ugradnju plina, tj. plinskih komponenti, na benzinske i dizel motore. Računarska jedinica ima konstantno praćenje rada benzinskog ECU i na taj način automatski koriguje mapu, kao i ostale parametre. To omogućuje samoštelovanje plinskog sistema, odnosno auto adaptaciju.

Nešto naprednija opcija je OBD. Računarska jedinica, poput TECH 320 OBD povezuje se sa benzinskim ECU pomoću OBD priključka. Ovakav vid komunikacije omogućuje “full”, odnosno kompletnu auto adaptaciju uz korekciju “Fuel Trim”-ova.

Ugradnja plina zahteva da sve komponente budu kvalitetne i kompatibilne. Da bi uređaji radili dobro i bez grešaka, potrebno je prilikom ugradnje plina pažljivo odabrati injektore i reduktor. LPGTECH preporučuje OMVL ili KME Silver/Gold reduktore, kao i TECH-DRAGON ili OMVL injektore. Ove komponente su bitne zbog stabilnog pritiska u gasnom sistemu, kao i zbog vremena ubrizgavanja.

Preporuka je da se nakon ugradnje plina promeni filter vazduha i svećice za paljenje. To će omogućiti dodatnu preciznost prilikom kalibracije sistema.

Kada se ispoštuju svi ovi zahtevi gasni sistem će raditi precizno i bez problema. Performanse će biti odlične i približne onima koje pruža benzinski sistem. Gubitak snage će biti minimalan, a iskorišćenje goriva maksimalno.

Važno: LPGTECH uređaji poseduju posebne kodove koji služe za zaštitu od falsifikata. Ugradnja plina i komponenti LPGTECH obavljaju se isključivo u ovlašćenim i sertifikovanim servisima, koji poseduju dozvolu i opremu za stručnu ugradnju. Spisak servisa koji vrše ugradnju plina i komponenti LPGTECH pogledajte na našem sajtu, na linku SERVISNA MREŽA. Ukoliko se neki servis ne nalazi na ovoj listi, poreklo i originalnost ugrađenih komponenti lako možete proveriti kod ekskluzivnog zastupnika za Balkan na broj telefona: +381 (0)11 6301-303.